dinsdag 27 november 2018

Proefje Zeeklassen

De Zeeklassen in Blankenberge is al een tijdje voorbij, maar toch willen we nog iets delen met jullie! Twee weken voor de Zeeklassen hebben we een proefje gedaan. Waarom smaakt zeewater zo zout? Simpel! Doordat het water van de rivieren (met telkens een beetje zout in) in de zee terechtkomt, wordt de zee een grote plas water met heel veel zout. Maar... water verdampt door de zon, zout niet. Dus er blijft veel zout achter. Dat hebben we met een proefje nagedaan. We hebben een grote bak water met zout aan het raam gezet. Elke dag (gedurende de twee weken voor Zeeklassen) hebben we er een klein beetje water met zout bij gedaan (= rivierwater). Door zo lang in de zon te staan, is al het water verdampt en is enkel het zout achter gebleven. Dis is het resultaat na weken in de zon te staan! Wij hebben ons eigen zout gemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.